Hrvatski English

Živjeti s prirodom

Spider grupa Pitomača je povezani poslovni sustav koji se bavi uzgojem, preradom ljekovitog i aromatičnog bilja, te opremanjem čajeva.

Proizvode na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja, plasiramo na domaćem i stranom tržištu za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije. Naši partneri su tvornice čajeva i farmaceutska industrija, koji na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja dalje proizvode vlastite proizvode ili koriste naše usluge opremanja vlastitih proizvoda.

Spider grupa Pitomača, povezala je tvrtke Jan-spider d.o.o. (prerada ljekovitog i aromatičnog bilja, proizvodnja čajeva,), Herbarium d.o.o. (opremanje gotovih proizvoda), Biofarma d.o.o. (EKO uzgoj ljekovitog bilja, tikvi uljarica, indutrisjke konoplje, stoke, drugih poljoprivrednih proizvoda), Đolta d.o.o. (uzgoj ljekovitog bilja u kooperaciji i otkup) u jedinstven koncept „od polja do stola“. Na vlastitim poljima uzgajamo ljekovito bilje za potrebe proizvodnje čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja. Cijeli proces je zatvoren unutar vlastitih kapaciteta, korisnicima proizvoda i usluga jamčimo kvalitetu i jedinstven doživljaj proizvoda.

caj

Spider grupa Pitomača ima proveden certificiran EKO (BIO) uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja, stoke, tikvi uljarica i drugih poljoprivrednih proizvoda na vlastitim površinama te isto tako proizvodimo EKO (BIO) gotove proizvode – voćne i biljne čajeve i čajne mješavine, jestiva ulja i druge proizvode. Ekološka, odnosno organska (BIO) proizvodnja se odvija na održiv način te je posebno važna jer proizvodimo prehrambene proizvode vrhunske kvalitete na kontroliran i siguran način.

Spider Grupa je vodeći regionalni proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja, te proizvoda na bazi ljekovitog bilja.

Sjedište Spider grupe je u mjestu Pitomača, Virovitičko-podravska županija. Upravu i većinske vlasnike čine članovi obitelji Nemčević.

Osiguranje kvalitete

1990.

Osnivanje društva Jan-spider d.o.o.

1996.

Započela proizvodnja, otkup i prerada ljekovitog bilja, plasman kamilice (matricaria chamomillae) u inozemstvo

2002.

Implementacija sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 2006. godina - osnivanje društva Herbarium d.o.o.

2006.

Osnovana udruga proizvođača ljekovitog i začinskog bilja JAN-SPIDER

2007.

Implementacija sustava upravljanja kvalitetom ISO 22000:2005, sigurnošću hrane HACCP, proizvodnje prirodnih lijekova na bazu ljekovitog bilja GMP

2010.

Osnivanje društva Biofarma d.o.o.; implementacija sustava upravljanja kvalitetom uzgoja GLOBAL G.A.P.

2011.

Početak rada Spider grupe Pitomača

2013.

Uvođenje novog poslovnog sustava SAP; razvoj nove robne marke GARDENOLO

2014.

Promjena u sastavu Uprave društva; uvođenje IFS FOOD V6 (high level ocijena)

2015.

Dovršetak investicijskog ciklusa za proširenje proizvodnih kapaciteta