Denis Nemčević dobitnik nagrade “Evropski šampioni šampiona biznisa”

Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača, primio je nagradu „Evropski šampioni šampiona biznisa“ koju dodjeljuje Evropska nezavisna agencija za izbor najmenadžera i najkompanija BiH, jugoistočne i srednje Evrope.

Izbor žirija Nezavisne evropske agencije, temelji se na izvanrednim menadžerskim rezultatima, vođenju i razvoju poslovanja i kompanije, gdje je Denis Nemčević kao predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača prepoznat kao jedan od najuspješnijih menadžera u regiji.

Spider grupa Pitomača je u protekle 3 godine investirala gotovo 15.000.000,00 Kn u modernizaciju proizvodnih linija i skladišnih kapaciteta. Navedene investicije su iznimno značajne i osigurale su rast poslovanja, posebno u izvozu te značajno ojačale konkurentnost
na svjetskom tržištu.

Promatrajući razdoblje unatrag pet godina, Spider grupa Pitomača bilježi neprekinut rast poslovanja odnosno rast izvoza. Jedan od strateških ciljeva je ojačati poziciju Spider grupe Pitomača kao vodećeg proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvođača čajeva u široj regiji istočne Europe.
Spider grupa Pitomača, od osnutka matičnog društva Jan-spider d.o.o. prije 26 godina do danas, razvila se u prepoznatljivu tvrtku, sa najvišim standardima kvalitete za proizvodnju proizvoda.